14.6.2019

Beh proti znečisteným oceánom

Bratislava sa pripravuje už túto sobotu na beh za znečistené oceány. Výrobca svetovej značky adidas touto dôležitou iniciatívou opäť podporí organizáciu Parley.

Určite každý už zachytil najväčší problém týkajúci sa našej planéty, ktorému čelíme. Hovoríme o probléme znečisťovania oceánov všade prítomnými plastovými výrobkami. Odhaduje sa, že ak sa situácia nezmení, do roku 2050 bude v oceánoch viac plastu ako rýb. Minimalizovať škody bude veľmi náročné, preto nestačí obmedziť spotrebu plastu. Je potrebné vyčistiť moria a oceány a následne zastaviť prienik plastového odpadu do oceánov.

V roku 2018 adidas spolu s Parley vytvorili globálne hnutie Run for The Oceans, ktoré združuje takmer milión bežcov z celého sveta. Vďaka behu za oceány sa spoločnosti adidas minulý rok podarilo vyzbierať sumu 1 000 000 amerických $. Následne tieto behom vyzbierané peniaze putovali na vzdelávanie približne 100 000 mladých ľudí, žijúcich v postihnutých pobrežných oblastiach, aby sa postavili tomuto problému čelom a podnikli kroky na záchranu morí a oceánov ako súčasť programu Parley Ocean School. V rámci tohto partnerstva bolo z plastu v oceánoch vytvorených 6 miliónov párov tenisiek. Tam sa však tento boj neskončil. Výrobca svetových tenisiek adidas sa zaviazal, že do roku 2024 bude používať už len 100% recyklovaný polyester.

Tento rok sa na Svetový deň za záchranu oceánov tomu nebude inak.

Za každý jeden kilometer, ktorý bežci odbehnú medzi 8. - 16. júnom s aplikáciou Runtastic, prispeje adidas sumou 1 $ - tento rok do výšky až 1,5 milióna dolárov.

Spoločnosť adidas si pripravila aj špeciálne podujatie. Pridajte sa aj vy a príďte na beh Run for The Oceans, ktorý sa bude konať 15.6.2019 o 15:30 na bratislavskej Magio pláži a zabehnite 4km alebo 10km beh za oceány. Pred samotným behom bude prebiehať prednáška,ktorá nesie názov Eco HERO a workshop, kde si budete môcť vytvoriť svoj kúsok z recyklovaného odpadu. Nebude chýbať ani diskusia k tejto dôležitej téme s influencerkou Naty Kerny a známym youtuberom Expl0ited-om.

Prídeme tento projekt podporiť aj my, spolu s Vami si zabehneme 10km a prispejeme k riešeniu tohto obrovského problému,ktorý sa týka nás všetkých!

Prídeme tento projekt podporiť aj my, spolu s Vami si zabehneme 10km a prispejeme k riešeniu tohto obrovského problému,ktorý sa týka nás všetkých!